FÖRETAG

privatpersoner

kontakt

Parterapi

Ibland kan en relation vara påfrestande och det händer att många par grälar med varandra. I de allra flesta fall kan par reda ut sina konflikter och lära sig att kommunicera med varandra. När är det dags att söka professionellt stöd? Det finns inget enkelt svar. När ni har svårt att nå varandra och ni märker att ni tänker mer negativt på er relation på ett sådant sätt att det tar mycket tid och energi. Det kan också vara dags att gå i parterapi om ni upplever att ni söker er allt mer utanför relationen och undviker varandra.

Parterapi syftar till att hjälpa er som par att förbättra er kommunikation, lösa konflikter och bygga starkare och mer tillfredsställande relationer. Under parterapin får ni stöd och vägledning från en professionell terapeut som kan hjälpa er att identifiera problem och utveckla strategier för att förbättra er relation både på kort som på lång sikt.

Parterapi kan användas för att behandla en rad olika problem som kan uppstå i en relation, som till exempel kommunikationsproblem, svårigheter med intimitet och sexuell läggning, oenighet om uppfostran av barn, svartsjuka och misstro, separation eller skilsmässa, och andra konflikter.

Under parterapisessioner arbetar ni tillsammans med terapeuten för att identifiera problem, uttrycka era behov och känslor, och utveckla nya färdigheter och strategier för att förbättra kommunikationen och förhållandet som helhet. Terapeuten kan använda olika tekniker och metoder som kognitiv beteendeterapi, emotionellt fokuserad terapi, lösning fokuserad terapi och andra.

Det är viktigt att notera att parterapi kan vara en utmanande process och att det kan kräva tålamod, engagemang och arbete från båda parterna för att uppnå resultat. Därför rekommenderar HJ Mind att ni båda är fast beslutna om att vilja göra något åt er relation och att ni under en period prioritera och avsätta tid. För att uppnå bäst resultat rekommenderas 3-5 sessioner.

Var: Fysiskt i Stockholm eller online
Brovägen 1, 182 76, Stocksund
Se på karta →

Kostnad: 1.700 SEK/90 min

Vill du veta mer eller boka →